facebook_pixel

Kontaktne leće u boji savjeti

Leće u boji omogućuju vam da mijenjate boju očiju stvarajući suptilnu ili dramatičnu promjenu u vašem izgledu. Većina leća u boji dizajnirana je tako da oponaša prirodnu nijansu obojenog dijela oka, a postoje u raznim nijansama, poput plave, zelene, sive i smeđe.

Boja kontaktne leće koja će vam najbolje odgovarati ovisi o brojnim čimbenicima, kao što su vaša boja kose ili kože. No, u konačnici, ovisi i o vrsti promjene koju želite postići – suptilna promjena koja će održati prirodan izgled ili dramatična promjena vašeg izgleda.

Kontaktne leće za svijetle oči

Ako želite suptilno promijeniti svoj izgled, možete odabrati pojačanu nijansu koja definira rubove šarenice i produbljuje vašu prirodnu boju oka. Želite li eksperimentirati s različitim bojama i nijansama, možete odabrati sive ili zelene, ako je prirodna boja očiju plava.

Kontaktne leće za tamne oči

Ako imate tamne oči zagasite boje su vaš idealan izbor. Za prirodniji izgled pokušajte boju meda ili kestenjastu nijansu leća. Ukoliko se više želite istaknuti iz gomile, možete se odlučiti za leće u živim bojama kao što su zelena, plava ili ljubičasta.

Prije nego što odaberete nijansu, potrebno je biti svjestan ključnih čimbenika: iako postoje različite veličine kontaktnih leća, moguće je lagano pomicanje leće, najčešće prilikom treptanja. Isto tako, veličina vaše zjenice se stalno mijenja, ovisno o količini svjetlosti koju prenosi.

Jesu li leće u boji sigurne?

Leće u boji su sigurne, dok god se vaše leće pravilno koriste. Bitan je posjet očnom specijalistu što će osigurati da vaše kontaktne leće nosite na siguran način. Baš kao i obične kontaktne leće, leće u boji nisu loše za vaše oči ako se pridržavate uputa vašeg očnog specijalista. Potrebno je pripaziti i da kupujete kontaktne leće iz povjerljivog izvora jer su zdravlje i sigurnost vaših očiju najvažnije.

Što ne činiti s vašim kontaktnim lećama u boji?

Nikada nemojte posuđivati vaše kontaktne leće. Kontaktne leće su medicinska pomagala i razmjena leće može prenijeti štetne bakterije, što može dovesti do ozbiljne i opasne infekcije oka. Brinite se ispravno o vašim kontaktnim lećama. Leće se moraju pravilno dezinficirati i očistiti odgovarajućim proizvodima te spremiti u odgovarajuću kutijicu. Isto vrijedi i za leće u boji.

Nemojte nositi vaše kontaktne leće ako vam je oko nadraženo ili bolno jer može doći do infekcije ili drugih ozbiljnih problema. Kontaktne leće sve su popularnije, a time i spektar nijansi. U vašem izboru može vam pomoći okulist, oftalmolog ili optometrist te si time možete omogućiti kontaktne leće koje su ugodne za nošenje i u potpunosti odgovaraju vašoj osobnosti i izgledu.

Optika Online posjeduje dozvolu za prodaju kontaktnih leća na Internetu!

Halmed

Svoje kontaktne leće uvijek možete naručiti telefonski na broj 052 223 771 ili putem formulara koji se nalazi ispod proizvoda.


Optika Online 2023 | D&A d.o.o. sva prava pridržana